Hangi Maskara Fırçası Ne İşe Yarar?

Maskara fırçası neden bu kadar önemli? Her kadın birazda olsa makyaj yapar. Hele makyaja daha yeni başlayacakların öğrenmesi gereken ilk şeydir hangi maskara ne işe yarar? Sorusunun cevabını. Bu yazımızda da maskara fırçalarının işlevlerinden bahsederek sizlere istediğiniz görüntüyü elde etmenize yardımcı olacak bilgiler topladım.

Hangi Maskara Fırçası Ne İçin?

Kalın ve sık kıllı fırça

Hepimizin hayali dolgun ve hacimli kirpikler. Bu fırça tam olarak bu hayalimize kavuşmamız için işte. Kalın ve sık kıllı fırça seçimi yaparsanız kirpiklerinizi dipten uca kavrar ve sık kıllarıyla ulaşamadığınız yerlere ulaşarak yoğun ve sık bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.

Uzun ve ince fırça

Uzun, ince fırça ile daha uzun ve tek tek ayrılmış kirpiklere merhaba. Bu fırçanın bir diğer işlevi de rimelinizi uygularken topaklanmasını engeller ve ok gibi uzun bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Dezavantajı ise bu fırçanın hacim vermemesi olacaktır.

Kıvrık fırça

Düz kirpikleriniz varsa bu fırça sizler için üretilmiş diyebilirim. Kıvrık fırçanın adı üstünde işlevi kirpiklerinizi kıvırarak bakışlarınıza derinlik katmak. Kirpik kıvırıcıya ihtiyacınız olmadan bu fırça tipi ile kirpiklerinize zarar vermeden kıvırabilirsiniz.

Küre biçimli fırça

Mükemmeliyetçi bir insansanız eğer ve kirpiğinizin her detayına değinmek istiyor ve diğer fırçalar işinizi görmüyorsa eğer bu fırça sizler için demektir. Bu fırça tipi ile kenarda köşede kısa kalmış kirpiklerinize ulaşacak ve size mükemmel bir görüntü sunacak.

Özel şekilli fırça

Kullanımı diğer fırça tiplerine nazaran zor olsa da bol pratikle bu işin üstesinden gelebilirsiniz. Bu fırça tipi size bir çok özellik sağlar. Kirpiklerinizi tek tek ayırma, dolgunluk verme, hacim ve sık bir görünüm. Bu yüzden doğru uygulanmalı ve dikkatli kullanmalısınız.

Mikro fırça

Mikro fırçada mükemmeli yakalamak isteyenler için bir numaralı fırça tipidir. Özellikle alt kirpiklerde harika etkiler yaratan bu fırça, seyrek ve ayrık kirpiklerinizi dolgunlaştırıp belirginleştirecek.

Bu yazıda sizlere hangi maskara fırçası ne işe yarar? Konusunda yardımcı olmak istedim. Unutmayalım ki makyajı var eden bu küçük ama önemi büyük püf noktalarıdır. Bu yüzden bu konuya önem veriyorsanız daha çok araştırma yapmalı ve ürüne, yapısına ve fiziksel özelliğinizi tanıyarak seçim yapmanız sizi doğru yere götürecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Kategoriler