Makyajda Püf Noktalar

Makyajda püf noktalar küçük ama etkisi büyükdür. Bu yazımızda makyaj yaparken nelere dikkat edilmeli ve makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalardan biraz bahsedeceğim sizlere. Öncelikle makyajı hepimiz azda olsa seviyor ve özen gösteriyoruz bunun sebebi de güzel bir görüntü elde etmek ve uyum sağlamak. İşte tamda bu yüzden bahsedeceğim bu püf noktalara özen göstermeli ve istediğimiz görüntüyü elde edebilmeliyiz.


Makyajda Püf Noktalar

Fondöten

Fondöten seçerken öncelikli kriteriniz cildinizin alt tonu olmalı. Fondöten tercih etmenizin ana sebebi cildinizdeki kusurları kapatmak yada daha pürüzsüz bir görüntü elde etmek olacağından bu noktaya özen göstermelisiniz ki istediğiniz sonuca ulaşabilesiniz. İkinci kriter ise fondöten rengini seçerken ne cildinizden koyu olmalı nede açık olmalı ki daha doğal bir görüntü olmalı. Sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için ise ince yapılı bir fondöten tercih etmelisiniz. Diğer bir nokta ise cildinizin yapısı. Cildiniz kuruysa nemlendirme özellikli bir fondöten tercih edin, eğer yağlı ise yağlı ciltler için bir fondöten seçmeniz daha doğru olacaktır.


Allık

Allığı sık kullananların allık sürerken dikkat etmeleri gereken şey doğal bir renk vermek olmalı amacı. Eğer doğru yere sürmek istiyorsanız aynanın karşısına geçin ve gülümseyin. Bu uygulama sizi allığı doğru yere uygulamanızı sağlayacak. Allığınızı uygulama sırasında doğal ve yumuşak bir fırça ile uygularsanız işinizi kolaylaştırıp, doğal bir görüntü verecek. Son olarak uygulama sırasında sağa sola değil, tampon hareketlerle uygulama yapmak yine sizi doğru yere götürecektir.

Ruj

Ruj konusunda isterseniz en kaliteli ve pahalı bir marka olsun dudaklarınız kuru ve kabukluysa asla istediğiniz görüntüyü elde edemezsiniz. Ruj uygulamadan önce mutlaka dudağınıza ve cildinize uygun bir peeling yapın ve ölü derilerden kurtulun. Daha sonra ruj sürmeden önceki ik adımınız dudak kalemi ile dudaklarınızda bir çerçeve oluşturmak, ve bunu doldurabildiğiniz kadar doldurduktan sonra, rujunuzu uygulamak.

Maskara

Maskara çok önemli bir ürün, çünkü insanlar bazen gözleri ve bakışlarıyla konuşur. Maskara seçiminden önce kirpiklerinizi tanımanız çok önemli. Tanıyın ki buna uygun bir maskara fırçası seçin. Eğer hangi maskara fırçası ne işe yarıyor bilmiyorsanız bu içeriğimize de bir göz atabilirsiniz. Doğru fırça doğru bakışlara yol açacaktır.


Pudra

Pudrayı seviyor ve her makyajda uyguluyorsanız dikkat edilmesi gereken iki nokta var. Birincisi çok ürün almadan uygulamak. İkincisi doğal kıl fırça ile tampon hareketlerle uygulamak.

İşte bu kadar. Unutmayalım ki her kadın özeldir ve güzeldir. Güzelliğinize güzellik katmak için mutlaka atlamamanız gereken bu makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalara özen göstererek mükemmel sonuçlara ulaşabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Kategoriler